Hulp nodig? Bel ons:030 7900 217
De nummer 1 vergelijkingssite voor dakkapellen!

Gratis Dakkapel Offertes

Vergelijk 6 dakkapel specialisten in uw regio

Vergelijk altijd voordat u koopt

Bespaar 40% op uw

Ontvang gratis offertes van 6 dakkapel specialisten

Stuur mij gratis en vrijblijvend offertes (privacy)

Vergelijk 167 dakkapel specialisten in Nederland op Dakkapel-Weetjes.nl

Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen

Dakkapel prijzen liggen gemiddeld tussen de 3.000 en 5.000 euro. Wat voor dakkapel heeft u voor dit bedrag?

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

De standaard dakkapel, zoals u die op daken in uw omgeving ziet, is 150 cm hoog en 250 cm breed. U kunt voor deze dakkapellen op de volgende dakkapel prijzen rekenen:

 • houten dakkapel prijzen vanaf 3.000
 • kunststof dakkapel prijzen vanaf 3.750
 • prefab dakkapel prijzen vanaf 3.750
 • polyester dakkapel prijzen vanaf 4.250
Om er zeker van te zijn dat u niet onnodig teveel voor uw nieuwe dakkapel betaalt kunt u eenvoudig, gratis & vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende dakkapel specialisten in uw regio.

Kunststof dakkapel prijzen

Als u op zoek bent naar de voordeligste keuze, dan is de kunststof dakkapel voor u bestemd. Een kunststof dakkapel isoleert goed en heeft geen onderhoudskosten. Daardoor bespaart u jaarlijks € 150 in vergelijking met een houten dakkapel. Als u doorrekent, ziet u dat uw kunststof dakkapel na de eerste drie tot vijf jaar de voordeligste dakkapel is.

Houten dakkapel prijzen

Voor houten dakkapellen is het grote voordeel de aanschafkosten. Met prijzen vanaf 3.000 heeft de houten dakkapel de laagste aanschafprijs. U heeft voor dit bedrag een uiterst solide dakkapel zonder al te grote investering.

Polyester prefab dakkapel kosten

De polyester prefab dakkapel mag zich de meestgeplaatste dakkapel van Nederland noemen. Voor een prijs vanaf € 4.250 biedt een polyester prefab dakkapel veel voordelen. Wij raden u een polyester prefab dakkapel aan, als u een voordelige dakkapel wilt die goed isoleert en weinig onderhoud vraagt.

Dakkapel met extra breedte

Steeds meer mensen kiezen voor bredere dakkapellen. U kunt per extra meter breedte van de dakkapel ongeveer € 750 bij de kosten optellen. De prijzen van dakkapellen van 350 cm breed ziet er dan zo uit:

 • houten dakkapel vanaf € 3.750
 • kunststof dakkapel vanaf € 4.500
 • prefab dakkapel vanaf € 4.250
 • polyester dakkapel vanaf € 5.000

Rekenvoorbeeld: Voor een prefab kunststof dakkapel van 150 cm hoog en 250 cm breed betaalde u ongeveer € 3.750 inclusief 21% btw. Met het nieuwe tarief rekent de specialist over 55% van de kosten 6% btw en over 45% van de kosten 21% btw. Hierdoor betaalt u nu € 3.350 voor uw dakkapel.

Tip: dit voordeel geldt ook voor het plaatsen van een dakraam of het renoveren van een dakopbouw.

Vergelijk dakkapel offertes

Als u van plan bent een dakkapel te laten plaatsen, is het altijd verstandig om gratis & vrijblijvend offertes aan te vragen. De verschillen in kosten kunnen oplopen tot wel 40%. Door offertes te vergelijken kunt u veel geld besparen en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt.

 • Vanessa van Scherpenzeel

  Hallo,

  Wij zijn van plan een nieuwbouw huis te kopen. In de lijst met meer en minder werk kunnen wij ook een dakkapel plaatsen. De prijs voor een dakkapel klein (1,5 meter) is EUR 6.800,00 en de prijs voor een dakkapel groot (2,4 meter) is EUR 7.500,00. De wanden en het plafond aan de binnenzijde worden afgewerkt zoals de dakplaat. Wij vinden dit aan de hoge kant. Klopt dit?

  Mvg,

  Vanessa

 • Danielle | Dakkapel-Weetjes.nl

  Beste Vanessa,

  Deze prijzen lijken inderdaad aan de hoge kant te liggen. Voor ons is het echter lastig om hier concrete uitspraken over te doen, omdat de prijs kan afhangen van o.a. het materiaal, de bouwwijze en de leverancier van de dakkapel. Heeft u op deze websites al offertes aangevraagd? Door bovenaan deze pagina uw postcode in te vullen, kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van enkele specialisten in uw regio. U kunt dan eenvoudig de prijzen van de verschillende dakkapellen specialisten naast elkaar leggen. Hierdoor krijgt u een beter beeld van de gemiddelde prijs voor de dakkapel van uw wensen.

 • Andries van Geel

  Hallo,

  Ik ga er vanuit dat de richtbedragen hierboven betrekking hebben op het casco opleveren van een dakkapel. Klopt dat?

  mvg,

  Andries van Geel

 • Danielle | Dakkapel-Weetjes.nl

  Beste meneer van Geel,

  Bij bovenstaande prijzen is uitgegaan van een dakkapel inclusief binnen- en buitenafwerking. Wel gaat het om gemiddelde prijzen. De exacte prijzen kunnen afwijken per specialist.

Service
Waarom
Gratis Offertes